Läs aktuella uppdateringar på vår nya blogg

tisdag 5 maj 2009

Pressmeddelande från Centerpartiets integrationsnätverk

Pressmeddelande 2008-10-04
Centerpartiets integrationsnätverk

Centerpartiet leder integration

Den 3-4 oktober träffades Centerpartiets integrationsnätverk i Falkenberg för att driva på arbetet med integrationsfrågor inom Centerpartiet.

Integrationsnätverket består av 30 engagerade centerpolitiker med ursprung från 12 olika nationer som nu tagit initiativ till en förnyelse av den politiska debatten i integrationsfrågor där vi även vågar ta tag i de svåra frågorna kring exempelvis bostadssegregation, diskriminering, rasism och hedersförtryck.

Centerpartiets integrationsnätverk har under två dagar arbetat fram ett underlag för fortsatt dialog där två viktiga huvudfrågor är:

- Behovet av en tydligare värdegrund som betonar både de rättigheter och de skyldigheter som är grundläggande i det svenska samhället.

- Större fokus på det gemensamma och ömsesidiga ansvaret för att skapa en fungerande integrationsprocess.

Centerpartiets integrationsnätverk visar att Centerpartiet nu har en möjlighet att ta initiativet i integrationsdebatten. Vi kommer inom nätverket att gå vidare i detta arbete genom att lägga grunden för en lokalt förankrad integrationsdialog kring hur vi gemensamt vill bygga framtiden Sverige.

Centerpartiet är idag ett mångkulturellt parti som har en god möjlighet att förnya den svenska integrationspolitiken genom att ta vara på all den kunskap, erfarenhet och engagemang som finns både inom och utom partiet.

Styrgruppen för Centerpartiets integrationsnätverk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.